Paypal logóBiztosan találkoztál már a Paypal logójával. Magyarországon sokan már rendszeresen használják, sokan vannak azonban, akik nincsenek teljesen tisztában azzal, miről is van szó pontosan. Őket szeretnénk most bevezetni a Paypal világába.

Mi is az a Paypal?

Gyakorlatilag egy virtuális bankszámla, melyet a világ számos országában több millió ember használ nap mint nap. Ha rendelkezel Paypal accounttal, a segítségével egyszerűen tudsz fizetni vagy pénzt fogadni anélkül, hogy az e-bankodba kellene belépkedned vagy a bankkártyádat előkeresgetni.

Mit kell tennem a használatához?

Egyszerűen regisztrálnod kell a Paypal.com oldalon. Pár egyszerű rubrika kitöltését követően már használhatod is a szolgáltatást. Ha pénzt fogadni szeretnél, nincs is más tennivalód egyelőre. Ha fizetni is szeretnél a Paypal segítségével, célszerű már most megadni a bankkártyád adatait vagy feltölteni az egyenleged.

Hogyan tudok fizetni a segítségével?

A legtöbb webshop és internetes szolgáltatást biztosító cég támogatja a Paypal-os fizetést. Miután kiválasztottad a megvásárolni kívánt terméket/szolgáltatást és a fizetési módot, a szolgáltató oldala átirányít a Paypal oldalára, ahol bejelentkezel és jóváhagyod a tranzakciót. Néhány másodpercen belül lezajlik a folyamat és nincs is más tennivalód.

Miért ezt válasszam a bankkártyás fizetés helyett?

  • Gyors: segítségével a fizetés még annyi időt sem vesz igénybe, mintha bankkártyával fizetnél, hiszen nem kell minden alkalommal előkeresgetned a kártyád és begépelned a 16 jegyű bankkártyaszámod. Helyette csak a felhasználóneved és jelszavad kell észben tartanod, így persze kisebb a tévedés lehetősége is.
  • Olcsó: a fizetés minden esetben teljesen ingyenes, ráadásul a kereskedőnek is nagyságrendekkel több marad a zsebében, mint a bankkártyás fizetés esetében. A szolgáltatásnak éves alapdíja sincs. Ha Dollárban, Euróban vagy bármilyen más valutában fizetnél, tedd nyugodtan, ez sem jár plusz költséggel.
  • Széleskörűen elfogadott: a PayPal egyre bővülő hálózatának több százezer elfogadóhelye és több mint 100.000.000 felhasználója van világszerte 139 országban.
  • Nem kell az egyenlegeddel foglalkoznod: a Paypal rendszerében rögzítheted a bankkártyád adatait. Így amikor fizetsz, nem is ténylegesen a feltöltött egyenlegedről vonják le az összeget (nem is szükséges rajta pénzt tárolni), hanem rögtön a bankkártyádat terhelik le.  A Paypal számlához egyszerre több bankkártyát és bankszámlát kapcsolhatsz, így biztosan megtalálja a Paypal azt a forrást, ahonnan fizetni tudsz.
  • Biztonságos: a bankkártya adatai csak egyszer kell megadni a Paypal felületén, ahol azt titkosítva tárolják. Ez azért lényeges, mert a másik fél még véletlenül sem kapja meg a bankkártya adataidat, így kisebb a visszaélés lehetősége.
  • Rugalmas: a banki átutalással szemben itt van visszaút. Amennyiben a megrendelt termékkel/szolgáltatással kapcsolatosan reklamációd merül fel, vissza tudod kérni a pénzedet. Bár a kereskedővel egyeztetve erre egyébként is van lehetőséged, de a Paypal segítségével ez sokkal egyszerűbb és bejáratottabb folyamat.

Nálatok tudok Paypallal fizetni?

Természetesen van nekünk is Paypal accountunk, info(kukac)amasar.hu néven találhattok meg minket. Ide is tudtok fizetni a termék díjakat, azonnal kapunk róla e-mailben értesítést.